fbpx Skip to main content

Welkom in het Paradijs

Kees’ eerste cd. Allemaal eigen texten en liedjes.Live opgenomen in zijn oude stamkroeg in Eindhoven.Hij begeleidt zichzelf op gitaar.

Op de cd staan legendarische nummers als Je moet eens flink geneukt worden en Alle leuke mannen zijn hetero, maar ook een prachtige vertaling van Alison Moyet – Wishing you were here.

Zijn liefde voor België bezingt hij in het prachtige Hoegaarden en zijn visie op de westerse maatschappij geeft hij in Omgekeerde wereld.

Een cd vol humor, (zelf) kritiek en (het ontbreken van) liefde.

Zeer mooi van vormgeving, prachtige foto’s en goede geluidskwaliteit.
De cd is opgenomen door Rob Lijten, vaste geluidsman bij Acda & de Munnik, en gemixd door Sytze Gardenier, die cd’s mixte van zeer grote mensen, zoals Boudewijn de Groot, Mathilde Santing en vele anderen.

Naar onze mening staan op deze cd geen zwakke nummers, en kan hij moeiteloos naast die van grote namen als bijvoorbeeld Jeroen van Merwijk staan. Kees Meerman durft te zeggen wat hij wil, is een lefgozer en hekelt herkenbare aspecten van onze maatschappij. Hij gebruikt hiervoor niet altijd de zachtste taal maar kan ook teder zijn. Daarom zit in deze cd genoeg afwisseling om 18 nummers lang te blijven boeien.

Recensies

Welkom in het Paradijs – recensies

Deze cd bevat zeer mooie songs, gevoelige, romantische texten, maar ook rake uitsmijters, die recht op de man gericht zijn. Naar onze mening staan op deze cd geen zwakke nummers, en kan deze moeiteloos naast die van grote namen als bijvoorbeeld Jeroen van Merwijk staan. Kees Meerman durft te zeggen wat hij wil, is een lefgozer en hekelt aspecten van onze maatschappij. Hij gebruikt hiervoor niet altijd de zachtste taal en kan rauw maar ook teder zijn. Daarom zit in dit programma en deze cd genoeg afwisseling om 18 nummers lang te boeien. Wie het in zich draagt zoals Kees Meerman, zal ooit de vruchten plukken.
(Theaterarchief het Doosje)

Wat opvalt aan de cd is de knappe uitvoering, de hoge geluidskwaliteit, de liedtexten en de buitengewone zangkunsten die Kees sieren. Bovendien is de opzet heel simpel: slechts een gitaar en zang, waardoor het geheel een intiem karakter krijgt, alsof hij bij je in de huiskamer staat. De cd zal niet snel in de top tien komen, maar wordt ongetwijfeld bij veel cabaretliefhebbers die houden van pit en lef de onbetwiste nummer 1!
(Voorhouts Weekblad)

Album nr. 1

Album nr. 2

Album nr. 3

Album nr. 4

Album nr. 5

Album nr. 6