fbpx Skip to main content

In het Hol van de Leeuw
De avonturen van Keesje in Vlaanderen

Van 2005 – 2007 toerde Kees door heel België met:
In het Hol van de Leeuw.

Een one man show waar hij razendsnelle stand up comedy brengt met eigen nummers op drie verschillende instrumenten (!)
Een programma met een duizelingwekkende vaart .

Over hoe vreselijk het is om Hollander te zijn in Vlaanderen.
Over hoe vreselijk het is om Hollander te zijn.
Een one man show over moslim, Amerikaans en Vlaams extremisme.
Niet extreem linx, niet extreem rechts… wel extreem.
Een heerlijk avondje zinvol geweld.

Dat de affiche nogal heftige reakties uitlokt mag geen verrassing zijn. Overal waar hij komt met deze show duiken protesten op. De affiche is al beland op kabinetten van ministers, die hard hun best deden niet in de lach te schieten. De affiche werd massaal gestolen, beklad, verscheurd, verafgood, en God weet wat er nog mee gedaan is.

Vooral extreem rechts voelt zich geneukt.
Kees zegt zelf over de affiche: ´Hou toch op met al dat gelul. Het heeft het beest goed gedaan. Nog regelmatig krijg ik kaartjes met ´bedankt´ in de bus, of hoor ik een eenzaam gegrom op mijn antwoordapparaat om 4 uur ´s nachts. Ik wil maar zeggen: Het beest is eenzaam. Heeft een beetje liefde nodig…´
In De Morgen, De Standaard, Gazet van Antwerpen en Zone 03 stonden paginagrote artikelen over zijn show en de commotie die het veroorzaakte.

In de volksmond is de affiche al uitgeroepen tot ´meest controversiele affiche van het nieuwe millenium´. Het is maar dat u het weet.

Voor de reaktie van Extreem Rechts; zie ´Actueel´

Ondanx het extremistisch gepiep wordt de show buitengewoon goed onthaald. ´In het Hol van de Leeuw´ is de meest veelzijdige show die Kees ooit gemaakt heeft. Het laat de vele facetten van zijn kunst zien.