fbpx Skip to main content

Stand Up
In de zomer van 2004 waagde Kees zich aan een bijzonder experiment: Kan ik een voorstelling maken bestaande uit alleen maar stand up comedy?

In zijn eerste voorstellingen gebruikte Kees stand up comedy tussen zijn liedjes door. Daarna werd het steeds meer naar de achtergrond geschoven. De laatste voorstellingen van Kees werden meer en meer theaterconcerten, en hij begon het stand up comedy te missen.

Hij wilde terug naar de rauwe oervorm. Hij wilde niet in een theater spelen. Dat vond hij voor één keer te officieel. Hij koos een zeer speciale plek: café Kassa 4 in Antwerpen. Niet alleen zijn stamkroeg, maar de eerste plek in Antwerpen waar hij ooit een pintje dronk!

De middelen waren uitermate beperkt: een krakend podium op wat kratten bier, 1 spot, gammele stoeltjes, en de geur van oud bier op de achtergrond. Hij verkocht zelf de kaartjes aan de kassa. Heel de maand augustus speelde hij er drie avonden per week.

Stand Up ging als een lopend vuurtje door de stad, en de laatste weken waren volledig uitverkocht. Er zaten mensen op ’t podium, naast ’t podium, er waren staanplaatsen… sommige avonden leek het meer op een recordpoging: ’hoeveel mensen passen er in 1 klein zaaltje?’

De voorstelling werd met een maand verlengd en opnieuw kwam het publiek massaal kijken.

In deze show sprak Kees over het fundamentalisme van het westen, de therapiecultuur, en doorprikte hij modewoorden als: ’jezelf zijn’, ’houden van jezelf’, en ’positiviteit’…