Wie de fuck?

Wie is Kees Meerman?

Kees Meerman is één van de meest gedreven theatermakers van dit moment. Werd van twee toneelscholen afgestuurd en begon daarna zijn eigen ding te doen.

Hij maakte in 15 jaar zeven voorstellingen en vijf cd´s.
Woont in een magazijn waar hij les geeft, voorstellingen speelt en nieuwe stukken creëert.

Kees ziet zichzelf meer als theatermaker dan cabaretier. Zijn werkplek is een laboratorium waar hij dingen uitprobeert. Het experiment is belangrijk in zijn werk. Iedere voorstelling is anders dan de vorige. Keer op keer weet hij zijn publiek te verrassen met nieuwe vondsten en invalshoeken.

Zijn voorstellingen zijn buitengewoon veelzijdig. Hij is geen stand up comedian die een hele avond door een microfoon staat te lullen. Of een zangertje met 40 dezelfde liedjes. Zijn voorstellingen gaan van poëzie naar stand up comedy naar muziek naar dans. In een adembenemend tempo. Allemaal eigen werk.

Hij wordt gezien als een buitengewone textschrijver. Doorleefd, direct en met een geheel eigen stijl. Muziek speelt een grote rol in zijn voorstellingen. Hij is een uitmuntende zanger die zichzelf op verschillende instrumenten begeleidt.

Hij gaat geen onderwerp uit de weg. Maakt wat hij maken wil, zonder zich te storen aan de gevolgen die dat zou kunnen hebben voor zijn carrière, de kaartverkoop of de verkoopbaarheid van zijn optredens. Humor is een belangrijk element in zijn werk. Kees vindt: een goede grap moet pijn doen.

De eerste tien jaar heeft Kees de commercie gemeden. Weigerde interviews, wilde niet op tv komen. De laatste jaren heeft hij de boel open gegooid en gezegd: laat maar komen. Hij is klaar voor het grote werk.

De komende jaren wil Kees gaan doen wat hij de afgelopen jaren gedaan heeft.