fbpx Skip to main content

Mijn Muziek

Ik ben een nederlandstalige singer songwriter. Maakte 6 cd’s en schreef meer dan 300 nummers. Mijn nummers zijn als kortverhalen. Tekst is een belangrijk element in mijn muziek. De tekst moet kloppen, juist zijn en het moet wat te zeggen hebben. Soms werk ik 15 jaar aan een nummer. Soms 5 minuten.

Regelmatig hertaal ik nummers. Een engelstalig nummer dat me raakt geef ik een Nederlandse tekst. Ik vertaalde nummers van oa Prince, Tom Waits, Leonard Cohen, Joni Mitchell en Neil Young.

Mijn muziek is rauw in emotie, ongecensureerd in taal, en gepassioneerd in uitvoering. Ik maakte 6 albums. Momenteel release ik losse videoclips, waarop ik solo te zien ben en speel.

Winter 2021 komt de videoclip van mijn nieuwe versie van ‘Hallelujah’ uit.

De Lage Landen

Album nr. 6

De Lage Landen is nederpop-kleinkunst door een Hollander die in Antwerpen woont. Kees Meerman zingt over hoe je jezelf kunt zijn in een wereld waarin je bestookt wordt door media die zichzelf sociaal noemt. Hoe je positief kunt zijn als ieder uur het wereldnieuws je om de oren slaat. Een eerlijk, gevoelig, humoristisch, ongecensureerd album van vijf nummers. Dit is zijn voet in het zand. Dit is waar hij voor staat.

Kijk & luister

AaaahHHhhh!!!!

Album nr. 5

AaaahHHhhh!!!! de vijfde cd van Kees Meerman, lijkt echt nergens op. Een rauwe, tedere, humoristische expressie van het leven op Planeet Kees anno 2011. Sensueel en recht voor z´n raap.

Opgenomen in Magazijn Kees te Antwerpen. Tijdens de opnames zijn alle wetten voor het opnemen van een goede cd met voeten getreden. En hij klinkt geweldig! Rauw! Prikkelend!
De Vijfde van Meerman is een uniek exemplaar!
Maarliefst 15 nummers staan erop.

5 Liederen van verstilling

Album nr. 4

5 Liederen van verstilling
Er zijn 18 verschillende instrumenten te horen op deze cd. Onder andere sitar, dobro, tablas, darbooka en een strijkkwartet.

De opzet was groter dan ooit.
De cd is opgenomen in Antwerpen, in de studio van Kees’ goede vriend
Patrick van Hofwegen. De studio ligt op een steenworp van de Schelde.

Voor het eerst werkte Kees met zoveel muzikanten.
De arrangementen maakte hij zelf.
Zelfs een strijkkwartet kwam er aan te pas, waarvoor hij samen met
Patrick van Hofwegen de partijen schreef.

Mens te koop

Album nr. 3

Mens te Koop is Kees’ derde cd, en werd opgenomen in zijn favoriete Nederlandse theater Het Beauforthuis.Het is de eerste keer dat Kees op piano te horen is.Bovendien de eerste c

De cd werd opgenomen met enkel akoestische instrumenten. De arrangementen zijn sober en uiterst doeltreffend. Het is een prachtige, sfeervolle, eigenzinnige cd vol humor en gevoel.

Smaad

Album nr. 2

De cd van Kees’ 2e avondvullende programma.Hij begeleidt zichzelf op gitaar, en wordt op enkele nummers bijgestaan door contrabas en piano.

Prachtige, rake texten over confronterende onderwerpen.
Een cd die door merg en been gaat.

De ene keer zo hard dat het aan punk doet denken.
De andere keer zo zacht en teder dat je bijna stikt.

Welkom in het paradijs

Album nr. 1

Welkom in het Paradijs
Kees’ eerste cd. Allemaal eigen texten en liedjes.Live opgenomen in zijn oude stamkroeg in Eindhoven.Hij begeleidt zichzelf op gitaar.

Op de cd staan legendarische nummers als Je moet eens flink geneukt worden en Alle leuke mannen zijn hetero, maar ook een prachtige vertaling van Alison MoyetsWishing you were here.