Lesconcept


Lesconcept
Naast zelf op het podium staan is les geven één van Kees’ grootste passies.

Kees geeft cursussen en workshops door het hele land. Zangles, stand up comedy, musical, cabaret, toneel, improvisatie, text schrijven, een voorstelling maken… Het kan allemaal.

Daarnaast geeft hij privéles aan zowel amateurs als professionals.
Tevens coacht en regisseert hij stand up comedians en cabaretiers.

Zijn lessen worden gekenmerkt door humor, ontdekking en hard werken!

Kees heeft een unieke manier van les geven. Zo vertrekt hij nooit met een plan. Dat staat alleen maar in de weg, vindt hij. Hij kijkt naar wie er voor hem staat en vertrekt van daaruit.

Hij laat het materiaal uit de mensen zelf komen. Iedereen zit vol verhalen. Waarom zouden die minder zijn dan de texten van een ander?

Improvisatie is een belangrijk onderdeel van zijn lessen. Wie improviseert moet de ballast overboord gooien, open en alert zijn. Hij moet zijn denken opgeven. Voor mij is dat de perfecte ingang om theater te maken.

Daarnaast werkt hij met beweging. Beweging is voor mij de essentie van alles. Hoe meer de acteur zijn lijf leert kennen, de onbegrensde mogelijkheden, hoe meer hij zich op zijn plaats zal voelen op een podium. Door met bewegingsimprovisaties te werken creëer ik een lichaamsbewustzijn die de acteur een wereld van nieuwe mogelijkheden geeft.

Ik ben nooit geïnteresseerd in wat iemand al kan. Dat is zijn veilige zone. En vaak het enige wat mensen willen laten zien. Ik ben veel meer geïnteresseerd in wat iemand nog niet kan. Daar zit de mogelijkheid tot groei. Door iemands zwakke punten aan te spreken maak je hem sterker en zelfzekerder. Je gaat nieuwe ingangen ontdekken tot creativiteit en komt tot een groei komen die je voorheen niet voor mogelijk had gehouden. De zwakte, de breekbaarheid kan de nieuwe kracht worden!

Het is niet het perfecte, de zekerheid waarmee je mensen raakt. Het is de imperfectie en de kwetsbaarheid die bruggen slaat

Tevens is Kees er een meester in om podiumangst en onzekerheid aan te pakken.

Meer info: www.THEATERCURSUS.BE


Copyright @ 2001-2015 Kees Meerman