Welkom in het Paradijs


Responsive image

Welkom in het Paradijs

Het eerste avondvullende programma van Kees Meerman, met allemaal eigen texten en liedjes. Speelde daarmee 2 jaar lang 40 voorstellingen per seizoen in theaters door heel Nederland en België.

Welkom in het Paradijs gaat over de zoektocht naar liefde. Contactadvertenties, zelfs een bezoek aan een relatiebemiddelingsbureau… Het mocht allemaal niet baten. Aan het eind van het eerste deel van het programma vinden we Kees terug als ie uiteindelijk z’n gitaar aan het verkrachten is.

In het tweede deel van het programma verhuist hij naar België en laat hij het leven op zich afkomen. Hij laat het publiek naar België kijken door zijn ogen.

Net voorbij de grens van ons geflipte land
Is een oase die België heeft
De rust en de gezelligheid houdt daar nog stand
En niemand die het beter weet

Een poetisch-cynisch- sensueel-humoristisch programma met ingenieuze verhaallijnen en verrassende acts. Van Welkom in het Paradijs is een c.d. gemaakt, zeer mooi van uitvoering en geluidskwaliteit.

Het programma is heel knap opgebouwd met intelligent uitgezette lijnen. Hij weet zijn publiek voortdurend te manipuleren door hen op het verkeerde been te zetten.


Om de cd van ‘Welkom in het Paradijs’ te beluisteren: Klik hier!


Recensies


In het cabaretprogramma van Kees Meerman vallen creativiteit en presentatie samen: hij blijft boeien. Hij ontregelt voortdurend de werkelijkheid en dat is een belangrijk kenmerk van cabaret. Hij pakt grote onderwerpen aan zonder in clichés te vervallen. Kees heeft een hoogstpersoonlijke optiek op thema´s als moeder – zoon – relaties, vervuiling, Belgie en discriminatie. Het programma is heel knap opgebouwd met intelligent uitgezette lijnen. Hij weet zijn publiek voortdurend te manipuleren door hen op het verkeerde been te zetten.
(Amsterdams Kleinkunst Festival)

Gedurfd, maf, sensueel, bijzonder… op het podium maar ook in het dagelijx leven. Kees Meerman spuit zijn kritiek in prachtige nummers.
Hij heeft een vertederend, maar toch rauw stemgeluid. Een stem uit duizenden.
(Studentikoos)

Hartverscheurende songs, zwoele chansons, schreeuwende lokroepen… Een hoofdrol is daarbij weggelegd voor zijn zwarte gitaar. Het ene moment is hij in staat de snaren spontaan te laten breken, het andere moment toucheert hij zijn instrument vol liefde… Een bijzonder knap staaltje theater.
(Voorhouts Weekblad)


Foto's


Copyright @ 2001-2015 Kees Meerman